Teoria speciilor

 

          Ultima tendintă de îndepărtare de traditia crestină este asa-numita teorie a speciilor prin care se afirmă că omul ar fi egal cu (dacă nu cumva chiar inferior fata de) celelalte specii biologice.  Omul de litere Peter Shaw scrie astfel despre devalorizarea omului prin această radicală - si acum la modă - teorie a speciilor: 

          Nefavorabila comparare a omului cu gândacul a devenit comună în discutiile pe teme biologice, desi Stephen Jay Gould (personalitate în lumea mass-mediei si biolog la Universitatea din Harvard) pare să fie si mai radical:      

                    'Evolutia este o formidabilă retea cu nenumărate ramuri, si nu o scară; de aceea nu înteleg cum noi, purtătorii de cuvânt ai câtorva mii de specii mamale, putem să ne pretindem superiori fată de trei sferturi de milion de alte specii de insecte, care cu sigurantă vor supravietui mai mult ca noi, pentru a nu mai aminti de bacterii, care, iată, au dovedit o fantastică putere de supravietuire de mai bine de trei milioane de ani.'

          Si astfel s-a reusit ca omul să fie devalorizat si considerat inferior nu numai fată de oamenii primitivi, fată de alte mamale si de insecte, dar până si fată de bacterii.”[1]

          Devalorizarea omului a mers atât de departe încât e aproape de necrezut că în urmă cu doar câtiva ani societatea occidentală avea încredere în sine, iar comparatiile cu alte culturi îi făceau pe locuitorii crestinătătii să se simtă mândri si recunoscători fată de mostenirea lor iudaică, greco-romană, latină, bizantină si crestină.

          Se pare că aproape toate bătăliile războiului cultural au fost câstigate de aceia care urmăresc să elimine până si ultimele urme de civilizatie crestină de pe Pământ.

          Întrebarea este ce principii le vor înlocui pe cele vechi, pentru ca societatea noastră fracturată să rămână o natiune si o comunitate, acum că principiile gândirii crestine au fost abandonate de elita noastră culturală.

          Mentalitatea intolerantă si coercitivă a intelectualitătii noastre (denigrând sau pur si simplu ignorând opinii pe care le găseste 'incorecte din punct de vedere politic', considerându-le 'homofobe', 'sexiste', 'regresive', 'opresive' sau 'fasciste') concepe educatia, sistemul legislativ, politica si religia doar din perspectiva utilitaristă.  Prin toate acestea societatea este îndoctrinată cu o ideologie 'progresivă' (sau, altfel spus, secular agresivă), fără să se pledeze în nici un fel pentru cauza religiei traditionale, a sfinteniei vietii, a libertătii civile si a libertătii cuvântului.

         

Continuare
Cuprins

[1] Peter Shaw - Război împotriva intelectului, pp. 140 şi 151-152. Paleontolog la Universitatea Harvard, George Gaylord Simpson scrie: Omul este rezultatul accidental al unui proces natural  fără scop.", citat de Phillip E. Johnson în First Things (ianuarie 1993).